Vill du börja spela ishockey? Anmäl dig här
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lund Giants HC
Skånes roligaste hockey

Månadsbrev augusti 2020
2020-08-31 10:15

Augusti månad är snart över och äntligen har barnen fyllda 2013 bildat lag. Säsongen startades upp med hockeyläger i strålande högsommarvärme där vi under 4 dagar körde 8 is-pass och 8 fyspass. En riktig raketstart för dem som kunde vara med där barnen bättre lärde känna varandra och fick skaka av sommarrosten från skridskorna. Is-passen startade upp med teknikövningar för att sätta skridskoåkningen på plats och avslutades med internmatcher med sarger. Av is var det bla mixade styrkeövningar, skott träning på ramp och brännbollsmatch, barn mot vuxna. 


Vi har nu kört igång veckoträningar på tillfälligt schema där vi är på stora isen och ofta delar denna med en äldre barngrupp vilket såklart är spännande för våra killar och tjejer. Upplägget har mestadels varit stationsövningar där ledare ur båda grupperna ansvarat för övningar. Det har inneburit att barnen fått träffa på ledare utanför D3´s tränargrupp på is och testa på nya övningar tillsammans med dem, vilket är toppen. Fokus ligger på skridskoteknik och puckhantering. 


Vi mixar gruppindelningen (tröjfärger) inför varje träning så ingen indelning likt den som fanns i hockeyskolan finns i D3, utan denna bestäms löpande utifrån de övningar som planeras på is-passet. 


Barnen är mycket duktiga och vi har haft jättefin positiv känsla på isen och i omklädningsrummet. 


Under rådande hälsorestriktioner är det av vikt att vi alla försöker komma i god tid till träningar så att ledargruppen hinner få alla barn på is till träningsstart.

 

På återhörande.

 

Magnus Nordahl

Tränare D3


Nyhetsarkiv
Månadsbrev augusti 20202020-08-31 10:15
Sommarläger - dag 3 & 42020-08-14 11:09
Sommarläger - dag 1 & 22020-08-13 20:03
 
HUVUDSPONSOR
Materialleverantörer
DIAMANTSPONSORER
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
BRONSSPONSOR
 
 
SNABBLÄNKAR