Vill du börja spela ishockey? Anmäl dig här
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lund Giants HC
Skånes roligaste hockey

Månadsbrev September 2020
2020-10-05 12:37

September är över och hösten är här. Ishockeyträningarna rullar på för barnen och vi har nu under de sista veckorna gått på vårt ordinarie is schema. Detta har inneburit att vi gått från de tidiga lördags-mornarna till eftermiddagsträningar måndagar och onsdagar, en prövning kanske allra mest för oss föräldrar. Tiden är säkert knapp för många framförallt på måndagar med träningstid 16.30. Vi behöver dock försöka se till så att barnen samlas i designerat omklädningsrum innan varje träning. Eventuella väskor och andra saker skall förvaras där under träningspasset och får inte finnas i allmän ytorna i ishallen. Vi i ledargruppen kommer försöka ha en ledare vid entrén utanför ishallen inför varje träning som ser till så att barnen vet vilket omklädningsrum vi har just den dagen. Detta då föräldrar dessvärre fortfarande inte har tillgång till ishallen.


Samtliga is-pass är nu förlagda till den lilla isytan i hallen och vi har inte heller delad tid med någon annan åldersgrupp. Träningarna har uteslutande organiserats genom att dela vår grupp i 4 mindre grupper och under träningen sedan rotera mellan 3-4 olika stationer. Då vi har den stora glädjen att få ha 37 barn är anmälda i vår grupp så är detta av yttersta vikt för att barnen skall få så mycket ut av träningen som det bara går och slippa onödig väntan. Fokus läggs på skridskoåkning och teknik men även på puckhantering och framförallt då att kunna transportera puck under åkning. Vi kommer vid minst en av veckans träningar ha smålagsspel på träningen vilket barnen älskar.


Vi har väldigt positiva barn på isen och ett härligt go i gruppen. Det märks också stor skillnad i interaktionen barnen emellan att de nu efterhand lär känna sina lagkamrater bättre och snacket mellan barnen på och av isen är härligt att få uppleva.


Som ni vet blev det inget poolspel för oss som planerat. Vi får se vart Covid 19 tar oss, men tillsvidare försöker ledargruppen sätta på plats träningsmatcher med klubbar kring oss. Vi har redan besökt Höör, Trelleborg och Rögle (där barnen fick spela i stora Catena arena vilket såklart var en häftig upplevelse) och vi jobbar för fler matcher framåt. Våra pojkar och flickor har stått sig mycket väl under träningsmatcherna och uppförandet har varit exemplariskt.


Chipsförsäljningen som rullat under september är nu avslutad och resulterade i 2.610st sålda chipspåsar. Fantastiskt jobbat!


Som avslutning är vi ytterst tacksamma att få ha era barn på träning i Giants D3. Tveka inte att höra av er till ledargruppen vid frågor.


Mvh, Magnus Nordahl

Tränare D3

Nyhetsarkiv
Månadsbrev augusti 20202020-08-31 10:15
Sommarläger - dag 3 & 42020-08-14 11:09
Sommarläger - dag 1 & 22020-08-13 20:03
 
HUVUDSPONSOR
Materialleverantörer
DIAMANTSPONSORER
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
BRONSSPONSOR
 
 
SNABBLÄNKAR