Vill du börja spela ishockey? Anmäl dig här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lund Giants HC
Skånes roligaste hockey
D-ungdom T13

 
Uppstartsbrev GIANTS D2
2021-09-20 13:45

Hej och välkomna till hockeysäsongen 21/22!

Säsongen är i gång sedan ett par veckor tillbaka med gemensamma träningar för hela D gruppen dvs barn som är 7-9 år gamla. När lilla isytan i Lund nu läggs så kommer vi starta upp våra ordinarie träningstider i lag D2 som era barn tillhör. 27/9 blir starten på detta och våra barn kommer då ha egen träningstid på lilla isen 2 gånger per vecka samt en tid på lördagsmorgon gemensamt med D1 på stora isen.

 

Från v. 39 gäller alltså följande tider,

Måndagar 17.40-18.40 Lilla isen

Onsdagar 18.30-19.20 Lilla isen

Lördagar 08.00-09.00 Stora isen

Följ såklart kallelserna som kommer ut via SportAdmin som vanligt och svara gärna på dessa i så god tid ni kan.

 

Vi har hunnit med att spela 2 träningsmatcher mot Malmö Redhawks 5/9 som kom till oss i Lund på besök. 2 bra genomförda matcher mot jämnt motstånd och det är alltid lite extra spännande för barnen att spela mot just Malmö.

 

Efter det har vi spelat en heldags cup i Helsingborg 19/9 där vi ställde 3 lag på banan. Alla barn var fantastiska och skötte sig väldigt väl trots en lång dag med vars 6 spelade matcher. Från 07.30-18.30 hade vi 24 glada barn. Den nya spelformen 3 mot 3 på mindre yta gör att samtliga spelare på is blir mer involverade i spelet och det är väldigt positivt. Att åka runt en hel dag utan att röra puck gör ingen till en bättre hockeyspelare och är inte särskilt inspirerande för individen. Detta är för övrigt så som vi kommer spela våra matcher under de kommande åren om inga nya riktlinjer kommer från svenska hockeyförbundet. Målvakterna i denna ålder är inte fasta och skall så ej vara. Målvaktsrollen kommer rulla runt på alla barn så att alla får testa på och känna sig för i målet och i Helsingborg fick merparten av barnen som var med att prova på målvaktsspel. Så kommer vi fortsätta framöver också.

 

Kommande helg har vi blivit inbjudna till matcher i Höör samt Ängelholm. Vi kommer skicka 2 lag till varje inbjudning här. Kallelser till alla barn ligger i SportAdmin så in och svara på dessa omgående. Info kring åskådare finns i respektive kallelse. Målvakter inför detta kommer bestämmas under veckan tillsammans med barnen i samband med träningarna. Denna helg ligger matcherna samma dag men om det skulle vara så att matchdagar är på olika dagar framöver och man inte kan just sin dag, så är det ok att slänga ett meddelande till lagledarna och ställa frågan om möjlighet finns till andra matchen i stället. Vi försöker ordna med det om möjlighet ges.

 

Har ni frågor eller tankar så ställ dem gärna.

Varmt välkomna till en ny hockeysäsong i Lund Giants!

 

Magnus Nordahl

Huvudtränare

 

Julbryt 2020
2020-12-22 09:50

Så var vi då framme vid tiden på året vi alla väntat på. Speciellt barnen då såklart men även vi vuxna har varit små, om än för länge sedan. Från och med 22/12 så tar Lunds kommun och med den även klubben Giants julledigt. Lite påtvingat är det allt, men väntat och kanske även vettigt. Barnen har gjort sig förtjänta av en härlig ledighet för att ladda batterierna. Vi har kunnat köra på under november och december till skillnad från de äldre barnen i föreningen som inte haft undantag i covid restriktionerna. De extra ispass som frigjorts har landat bland annat på våra pojkar och flickor och vi har haft mellan 3-4 ispass i veckan för de som önskat och orkat. Visst har vi tappat allt planerat seriespel och alla träningsmatcher men det har kompenserats upp med fler ispass. Gruppens storlek ger också möjlighet till god variation och rotation på träningarna. Detta är möjligheter som jag tycker laget har tagit väl vara på. Den utveckling som varje barn haft sedan ispremiären efter sommaren och fram tills nu är inget annat än fantastiskt. Utöver utvecklingen på isen så känner man nästan ännu större glädje i att få ta del av hur barnen lär känna varandra och kommer samman som grupp. Barn som inte kände varandra innan sommaren kan nu spontant kramas och busa med varandra som om de varit vänner sedan länge. Helt grymt.


 Under senaste månaderna har vi lagt målvakterna för varje träning i kallelserna. Detta har fungerat strålande. De som skall stå för dagen har kunnat vara förberedda på detta och inte behövt ha med full utrustning, och ledarna har kunnat förbereda målvaktutrustning och se till så att alla som vill fått chansen att testa på att stå i mål.


De sista träningspassen för året har vi haft lite extra lekfulla träningar där vi spelat extra mycket, haft is-lekar, spelat volleyboll, brännboll (hockeystyle) osv. Till och med jultomten var på is tillsammans med oss. Inte illa (Robert )
21/12 som då blev 2020 års sista ispass för D3 vred vi om trasan ordentligt för att få ut de sista dropparna svett ur gruppen. Sover dem inte gott efter detta så vettekatten.

När vi drar igång igen efter julledigheten är oklart. Det ligger inte i våra händer, men när Sverige och Lund och Giants är redo så är även vi det var så säkra. Håll koll på kallelser.


Tills nästa gång, Ha en fantastisk jul!


Magnus och ledargruppen D3

Månadsbrev oktober 2020
2020-11-04 09:42

Då var oktober passé, men dessvärre inte Covid 19 som fortsatt påverkar vår verksamhet. Under en kort tid verkade det som att det kunde släppas upp på restriktioner och anhöriga kunde åter vistas i hallen under träningar. Som ni alla vet försvann denna möjlighet igen lika kvickt som den dök upp. Vi har valt att barnen p.ga detta tar hem sin träningströja och flaska efter träning för att slippa blandning av otvättade tröjor och onödig hantering av flaskor. Se till så att tröjan är på barnet till träning då vi inte har extra tröjor om den glöms hemma. Glöm heller inte flaskan. =)


Det är till stor hjälp för oss ledare att era barn kommer ombytta till träning som de gör idag och i de fall man är i senaste laget att ni hjälper dem snöra skridskorna utanför hallen vilket ni gör. Stort tack till er för samarbetet.


Träningsmatcherna som var planerade under november (Höör, Pantern, Rögle och Limhamn) har vi varit tvungna att ställa in. Vi har en bra kontakt med ledare i dessa klubbar och så snart läget är ändrat så kommer vi åter försöka sätta träningsmatcher på plats. Tills dess tränar vi på som tidigare måndagar och onsdagar.


Då allmänhetens åkning ställts in i hallen så har istider frigjorts som fördelats ut till lagen av föreningen vilket inneburit att vi fick tillgång till stora isen 1/11 och kunde träna där. Håll gärna lite extra koll på kallelserna via sportadmin framöver då vi kommer få ytterligare istider under november som barnen gärna får komma på om energin och viljan finns. Känn ingen press alls här över dessa extra pass utan glädjen och energin är grunden till allt vi gör. Finns inte den eller tiden för dessa pass så är det ingen fara med det.


Träningsupplägget är fortsatt stationsbaserat för att få så korta väntetider som möjligt för barnen. Detta är möjligt då vi har en bred ledargrupp med 4-6 vuxna på is vid varje träning.


Sist men inte minst.

Vi kommer köra en försäljning för lagkassan under november och info om denna kommer i ett separat utskick. Med denna kommer vi kunna bygga lagkassan ytterligare vilket kommer väl till pass till när cuperna åter öppnar upp för anmälan.

 

Tack och på återhörande.

 

Magnus Nordahl

Tränare D3

Månadsbrev September 2020
2020-10-05 12:37

September är över och hösten är här. Ishockeyträningarna rullar på för barnen och vi har nu under de sista veckorna gått på vårt ordinarie is schema. Detta har inneburit att vi gått från de tidiga lördags-mornarna till eftermiddagsträningar måndagar och onsdagar, en prövning kanske allra mest för oss föräldrar. Tiden är säkert knapp för många framförallt på måndagar med träningstid 16.30. Vi behöver dock försöka se till så att barnen samlas i designerat omklädningsrum innan varje träning. Eventuella väskor och andra saker skall förvaras där under träningspasset och får inte finnas i allmän ytorna i ishallen. Vi i ledargruppen kommer försöka ha en ledare vid entrén utanför ishallen inför varje träning som ser till så att barnen vet vilket omklädningsrum vi har just den dagen. Detta då föräldrar dessvärre fortfarande inte har tillgång till ishallen.


Samtliga is-pass är nu förlagda till den lilla isytan i hallen och vi har inte heller delad tid med någon annan åldersgrupp. Träningarna har uteslutande organiserats genom att dela vår grupp i 4 mindre grupper och under träningen sedan rotera mellan 3-4 olika stationer. Då vi har den stora glädjen att få ha 37 barn är anmälda i vår grupp så är detta av yttersta vikt för att barnen skall få så mycket ut av träningen som det bara går och slippa onödig väntan. Fokus läggs på skridskoåkning och teknik men även på puckhantering och framförallt då att kunna transportera puck under åkning. Vi kommer vid minst en av veckans träningar ha smålagsspel på träningen vilket barnen älskar.


Vi har väldigt positiva barn på isen och ett härligt go i gruppen. Det märks också stor skillnad i interaktionen barnen emellan att de nu efterhand lär känna sina lagkamrater bättre och snacket mellan barnen på och av isen är härligt att få uppleva.


Som ni vet blev det inget poolspel för oss som planerat. Vi får se vart Covid 19 tar oss, men tillsvidare försöker ledargruppen sätta på plats träningsmatcher med klubbar kring oss. Vi har redan besökt Höör, Trelleborg och Rögle (där barnen fick spela i stora Catena arena vilket såklart var en häftig upplevelse) och vi jobbar för fler matcher framåt. Våra pojkar och flickor har stått sig mycket väl under träningsmatcherna och uppförandet har varit exemplariskt.


Chipsförsäljningen som rullat under september är nu avslutad och resulterade i 2.610st sålda chipspåsar. Fantastiskt jobbat!


Som avslutning är vi ytterst tacksamma att få ha era barn på träning i Giants D3. Tveka inte att höra av er till ledargruppen vid frågor.


Mvh, Magnus Nordahl

Tränare D3
Månadsbrev augusti 2020
2020-08-31 10:15

Augusti månad är snart över och äntligen har barnen fyllda 2013 bildat lag. Säsongen startades upp med hockeyläger i strålande högsommarvärme där vi under 4 dagar körde 8 is-pass och 8 fyspass. En riktig raketstart för dem som kunde vara med där barnen bättre lärde känna varandra och fick skaka av sommarrosten från skridskorna. Is-passen startade upp med teknikövningar för att sätta skridskoåkningen på plats och avslutades med internmatcher med sarger. Av is var det bla mixade styrkeövningar, skott träning på ramp och brännbollsmatch, barn mot vuxna. 


Vi har nu kört igång veckoträningar på tillfälligt schema där vi är på stora isen och ofta delar denna med en äldre barngrupp vilket såklart är spännande för våra killar och tjejer. Upplägget har mestadels varit stationsövningar där ledare ur båda grupperna ansvarat för övningar. Det har inneburit att barnen fått träffa på ledare utanför D3´s tränargrupp på is och testa på nya övningar tillsammans med dem, vilket är toppen. Fokus ligger på skridskoteknik och puckhantering. 


Vi mixar gruppindelningen (tröjfärger) inför varje träning så ingen indelning likt den som fanns i hockeyskolan finns i D3, utan denna bestäms löpande utifrån de övningar som planeras på is-passet. 


Barnen är mycket duktiga och vi har haft jättefin positiv känsla på isen och i omklädningsrummet. 


Under rådande hälsorestriktioner är det av vikt att vi alla försöker komma i god tid till träningar så att ledargruppen hinner få alla barn på is till träningsstart.

 

På återhörande.

 

Magnus Nordahl

Tränare D3

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Lund Giants HC, 26/10 16:00 
Lund Giants HC, 11/10 08:00 
Lund Giants HC, 07/10 16:00 
Lund Giants HC, 01/10 15:00 
Lund Giants HC, 27/09 14:00 
Lund Giants HC, 15/09 08:30 
 
HUVUDSPONSOR
Materialleverantörer
DIAMANTSPONSORER
SILVERSPONSORER
BRONSSPONSOR
 
 
SNABBLÄNKAR