Vill du börja spela ishockey? Anmäl dig här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lund Giants HC
Skånes roligaste hockey

FAQ

Vanliga frågor inför Hockeyskolestarten

 

Hur anmäler man sitt barn till hockeyskolan?

Ni fyller i formuläret till hockeyskolan här

 

Vad händer efter anmälan till Hockeyskolan?

Vi skickar ut välkomstbrev inför starten i september, där får ni också den informationen som behövs för att komma igång. För träningarna skickas kallelser ut.

 

När startar Hockeyskolan?

Hockeyskolan startar i månadsskiftet mellan augusti och september.

 

Hur får vi information om träningarna?

Vi skickar ut kallelser och ha en vana att titta i kalendern på hemsidan. 

 

Hur mycket kostar det?

Hockeyskolan kostar 200 kr i medlemsavgift och 650 i aktivitetsavgift, summa 850 kr. Se vår medlemsskapssida för mer information här

 

Finns det prova på verksamhet?

Barnen kan prova på 4 veckor innan de bestämmer sig för att fortsätta.

 

Finns det syskonrabatt i föreningen?

Ja, läs mer hur det fungerar här. Tänk på att meddela kansli@lundgiants.se innan avgifterna skickas ut. Hockeyskolan faktureras inte förrän i augsuti/september första gången. 

 

Kan man börja när som helst?

Ja, vi har löpande anmälan under hela säsongen. Efter jul betalar man enbart halva aktivitetskostnaden. 

 

Kan barnen låna utrustning?

Ja, barnen kan låna utrustning under hela sin hockeyskolevistelse. Vi lånar ut utrustning mot deponiavgift i samband med att de börjar spela och i slutet av säsongen lämnas utrustningen tillbaka och vi betalar tillbaka deponin om allt finns med. 

 

Var hämtar vi utrustningen?

Utrustningen hämtas upp på kansliet innan första träningen. Information skickas ut av föreningen när det är möjligt att hämta utrustningen. Skulle det här missas kan man alltid höra av sig till kansliet för att avtala tid för upphämtning. 

 

Hur länge kan man låna utrustningen?

Man kan låna utrustningen hela säsongen om man tränar i hockeyskolan. Tänk på om barnen vill fortsätta spela är det bra att börja samla på sig utrustning själva. Det behövs sedan när de börjar spela i lag. Vi rekommernderar därför att börja köpa skridskor, hjälm, halskydd och klubba om ni funderar på att köpa egen utrustning. Vi är också tacksamma om ni lämnar tillbaka utrustningen om ni köper egen. 

 

Får man låna klubba på plats?

Ja, klubbor kan lånas på plats. 

 

Får man låna skridskor?

Ja, skridskor lånas på plats. 

 

Var kan man köpa ny utrustning?

Vill man ha egen utrustning samarbetar vi med Monkeysports i Malmö . Meddela att ni kommer från Lund Giants för att ta del av föreningens rabatter och erbjudanden. 

 

Kan man köpa begagnad utrustning genom föreningen?

Vi har inte begagnad utrustning till försäljning, men vi har däremot en Facebooksida var man kan fynda begagnade hockeygrejer, Lund Giants begagnatmarknad

 

Hur kan man som förälder hjälpa till?

Vi behöver alltid ledare på och utanför isen. Det är enkelt att engagera sig och bli en i gänget. Prata med lagledaren för hockeyskolan eller kansliet. 

 

Kan man slipa skridskorna?

Alla våra medlemmar kan slipa sina skridskor kostnadsfritt i ishallen. Det är lättast att prata med materialarna i Hockeyskolan när det passar bäst. 

 

Hur ofta bör man slipa skridskorna?

I hockeyskolan räcker det oftast att slipa ett par gånger på hösten och ett par gånger på våren. De slitet inte lika mycket på stålet som äldre, om det inte går på betongen förstås. 

 

Vad behöver man ha med sig på träningarna?

Underställ, utrustningen samt träningsbyxor eller damasker ovanpå benskydden. Har ni klubba är det bra att ha med den. Skridskoskydd och vattenflaska med pip är också viktigt att ha med sig.

 

Hur blir man medlem som stöttande förälder?

Vi har två sett, antingen blir man familjemedlem eller stödmedlem. Stödmedlem är en enkel och personlig medlemsform medan familjemedlemskapet är mer omfattande och kan inkludera samtliga familjemedlemmar på samma adress. Meddela kansliet om ni har några frågor. 

 

Får man börja även om man är äldre än 10 år?

Vi försöker alltid hitta möjligheter för alla. Kontakta kansliet så hjälper vi er.

 

Tränar alla tillsammans?

Vi har nivåindelad träning på Hockeyskolan. Gul, blå och grön grupp. Gul grupp är för nybörjare, blå grupp för dem som kommit lite längre och grön grupp för dem som börjar bilda lag eller som ska upp i lag. Det är tränarna som ser över kunskaperna och som flyttar mellan grupperna. 

 

Vad händer efter hockeyskolan?

Efter hockeyskolan går spelarna till något av lagen. Säsongen 22/23 är det Team 16 som bildas, med spelare födda 2016. Äldre spelare kan också flyttas upp och hamnar ofta i ett annat lag innan man når sin åldersgrupp. 

 

 

 

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Lund Giants HC, 07/12 16:00 
Lund Giants HC, 01/12 15:00 
Lund Giants HC, 29/11 17:58 
Lund Giants HC, 31/10 16:00 
Lund Giants HC, 23/10 09:54 
 
HUVUDSPONSOR
Materialleverantörer
DIAMANTSPONSORER
SILVERSPONSORER
BRONSSPONSOR
 
 
SNABBLÄNKAR