Vill du börja spela ishockey? Anmäl dig här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lund Giants HC
Skånes roligaste hockey

Hockeygymnasium i Lund

Hockeygymnasium Lund


Lund Giants HC erbjuder hockeygymnasium (LIU) tillsammans med gymnasieskolan Polhemskolan i Lund. Det ger möjlighet att seröst satsa på ishockey i Lund kombinerat med en utmärkt akademisk profil via Polhemskolan, med förberedelse för högskolestudier. 

Ishockeyprofilen är ett individuellt val som kan kombineras med alla gymnasiestudier på skolan. Vi vill kunna ge möjligheter för att utvecklas som spelare men också för dem som vill fortsätta sin bana och arbeta inom idrotten på andra sätt. Målet är att våra elever ska växa idrottsligt, akademiskt och personligt.  


Vem kan söka?

Vi söker dig som brinner för ishockey och som siktar på att bli en ishockeyspelare på elitnivå. Vår satsning bygger på att ta fram blivande ishockeyspelare och skapa bra människor med bra förutsättningar för högskolestudier. Sökande ska vara behörig till gymnasiestudier på skolan och ligga på en bra nivå hockeymässigt när det gäller teknik, spelförståelse och mental styrka. Spelaren behöver kunna ta ett stort egenansvar för sin utveckling och kunna planera tid för studier och träning.


Träning, Fysträning och Teoretisk del

Träningen i hockeygymnasiets regi är fokuserar på individuell träning och utveckling. Träningspassen genomförs på förmiddagarna på tisdagar och torsdagar. Det kommer också finnas möjlighet till träning innan skolan på fredagar. Hockeygymnasiet via Polhemskolan erbjuder även träning på gym för sina elever. Den teoretiska grunden på skolan i Idrott och hälsa inkluderar flera kurser beroende på studieinriktning; Träningslära 1 och 2, Pedagogiskt ledarskap, Idrottspsykologi/hälsa/prestation och Idrotten i samhället (alla kurser är 100 poäng).


TräningsOmfattning/vecka:

2-3 ispass med hockeygymnasiet

1 gympass med hockeygymnasiet, fri tillgång till gymmet övriga tider


4 is och fyspass (8 pass/vecka) på kvällstid med Lund Giants J18 och/eller J20 (om man väljer Lund Giants som sin förening, vilket vi gärna ser). 


Lund Giants juniorverksamhet

I Lund Giants regi bedrivs träning på kvällstid med övriga laget med 8 pass i veckan (isträning och fysträning) samt matchspel i något av våra J18- och J20-lag. Juniorverksamheten är relativt nystartad i föreningen men klubbens ambition är att ta steget till J18 div 1 så snabbt som möjligt. J20 spelar i div 1 och med ett hockeygymnasium som grund ser vi också på sikt att J20 skulle kunna klättra uppåt på divisionsstegen. Juniorverksamheten är en grund till den seniorverksamhet vi planerar att starta inom något år. Instruktörer på hockeygymnasiet är inte fastställda ännu men kommer presenteras senare i vår.

Att satsa på både skola och ishockey kräver vilja och självdisciplin, Lund Giants ambition är att kunna stötta spelarna i det här arbetet för att spelaren och föräldrarna ska kunna känna sig trygga i satsningen. Boende ordnas på egen hand. Lund Giants kan däremot förmedla kontakter till privata och kommunala hyresvärdar. Vi har haft en del inneboende spelare tidigare och vi har även kontakter till några värdfamiljer.


Polhemskolan

Polhemskolan ligger nära centrala Lund och har ett stort utbud av kurser och profiler. Skolan är känd för mångfald av människor, intressen och drömmar. Här ingår du i ett större sammanhang samtidigt som du får alla möjligheter att uppnå dina egna mål för framtiden. Skolan är uppbyggd med varje enskild elevs bästa för ögonen. Här får du lärare som valt att jobba på en modern och omvärldsorienterad skola, redo att inspirera och stötta dig för att du ska nå dina mål. På Polhem är det alltid något på gång; liv och rörelse, diskussioner, idrottstävlingar etc.. Det är också en av landets största mötesplatser för unga. 

Förutom den uppsjö av kurser som skolan tillhandahåller finns så också specialisering i form av Idrott och hälsa. Är du aktiv i en idrott som upptar mycket av din tid, kan du välja Idrott och hälsa - specialisering på Polhem. Alla idrotter som finns upptagna i Riksidrottsförbundet kan förekomma och kan väljas på alla program. Idrott och Hälsa - Specialisering 1 och 2 är på sammanlagt 200 poäng och ligger inom ramen för det individuella valet. För att starta en egen grupp på hockeygymnasiet i Lund krävs 10 spelare. Vi ser hoppfullt på detta då vi har många intressenter redan och det finns även fler spelare på skolan födda 04 som är intresserade. 


Elevhandboken på Polhemskolan PowerPoint-presentation (lund.se)

Handbok för idrottselever på Polhemskolan handbok-idrottsgymnasiet-pa-polhem-2021-version-1-200814.pdf (lund.se)


Stöd

Studiestöd utgår enligt samma regler som för andra elever. Sökande elever får själva kontakta sin studievägledare/hemkommun som kan ge dig mer information om exempelvis skolpeng och inackorderingstillägg. Lund Giants tar ut en medlems- och aktivitetsavgift för att spela i juniorlagen. Vi samarbetar med Hockeymonkey och Warrior för inköp av utrustning.


Ansökan

Ansökan till hockeygymnasiet görs i samband med gymnasieansökan. Gymnasieansökningen är öppen 15/1 - 15/2 2021 via www.skanegy.se. Förutom att välja Polhemskolan - gymnasieprogram anger du även ishockey som idrottsval i ansökan. Vi i Lund Giants är också intresserade av att veta vem som söker och vi vill därmed också att man gör ansökan till Hockeygymnasiet i Lund via formuläret nedan.

Hockeygymnasium - Lund Giants Hockey Club - SportAdmin

Vi ser fram emot din ansökan.  Du kommer att få bekräfta din ansökan efter det i ett separat mail som Polhemskolan skickar ut till dig.

 Kontakt Polhemskolan                                         Kontakt Lund Giants HC
Biträdande rektor                                                   Verksamhetsutvecklare
Linus Persson                                                         Niclas Kronroth
046-359 43 82                                                         0703 78 14 77
linus.persson@lund.se                                          niclas.kronroth@lundgiants.se

 

Hockeygym - nu kör vi
2021-03-11 18:18

Det är mycket glädjande att vi kan meddela att Lund Giants hockeygymnasium med Polhem blir av. Föreningen och Polhem har tagit  beslut om att starta igång. Vi kommer meddela samtliga per telefon. Hör  av er om ni har några frågor. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
HUVUDSPONSOR
Materialleverantörer
DIAMANTSPONSORER
SILVERSPONSORER
BRONSSPONSOR
 
 
SNABBLÄNKAR