Vill du börja spela ishockey? Anmäl dig här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lund Giants HC
Skånes roligaste hockey

Välkomna tillbaka - men fortsatt försiktighet råder
2021-03-01 17:17

Idag är det mars och första vardagen efter sportlovet. Vi skulle normalt vara i den roligaste delen av säsongen med slutstrid i seriespelet och roliga cuper.  Vi hoppas alla har hunnit ladda batterierna för ny friska tag på rinken!

 

Dock befinner vi oss fortfarande i en pandemi. Covid-19 situationen har i de flesta län, Skåne inkluderat, förvärrats under de senaste veckorna. Vi vill därför påminna om följande:

 

Till alla spelare och ledare

Om ni uppvisar det minsta sjukdomssymtom som t ex  feber, huvudvärk, hosta, snuva, förkylning, mm så måste ni stanna hemma tills ni är helt friska. Det är inte tillåtet att träna om man inte är 100% frisk.

 

Som ni hört många gånger men som är mer aktuellt än någonsin:

  • Inget ombyte mer än skridskoknytning i hallen
  • Håll avstånd
  • Tvätta händerna
  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk

 

 

Till spelare och ledare som varit utomlands

Om du varit utanför Sveriges gränser oavsett land och oavsett vilken ålder du är i så måste du vänta med att träna tills tidigast en vecka efter hemkomsten.

 

Från FHM:

Testa dig så fort som möjligt efter att du kommit till Sverige och testa dig igen fem dagar efter ankomsten. Ta reda på hur du testar dig där du befinner dig genom att besöka webbplatsen 1177.se.

Stanna hemma och undvika nära kontakter i minst sju dagar efter ankomst till Sverige. Det gäller också om dina test för covid-19 är negativa. Barn, oavsett ålder, ska också följa rekommendationen att stanna hemma och undvika nära kontakter. Om du testar positivt för covid-19 kommer du att få särskilda instruktioner från hälso- och sjukvården.

Rekommendationen att testa sig gäller oavsett vilka länder du har besökt och oavsett om du tidigare haft covid-19. Rekommendationen gäller även för barn i förskoleklass och skola men inte för yngre barn.

Medan du väntar på testning och sen på provsvaren bör du bete dig som om du har covid-19, alltså stanna hemma och undvika nära kontakter samt vara noga med hygienen. Om du inte utvecklar symtom eller testar positivt under de sju dagarna kan du efter det röra dig i samhället, men du ska alltid följa de föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer som gäller för alla.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att testa dig för covid-19 är det viktigt att du stannar hemma och undviker nära kontakter samt är noga med hygienen i minst 7 dagar efter din ankomst till Sverige.

Följ hela tiden Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt rekommendationer om hur du skyddar dig själv och andra.

 

Fullständig information finns på: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-planerar-att-resa/rekommendationer-till-dig-som-reser-in-i-sverige/

Juniorer
Intervju med juniorernas huvudtränare Emil Sörensson som nu slutar
2021-02-24 11:00, Juniorer

Intervju med juniorernas huvudtränare Emil Sörensson som nu slutar:

 

Hur har din tid varit i Lund Giants?

 

-Rolig, fantastiskt rolig! Det har varit kul från början till slut! Även om det har funnits ”vägbulor” på vägen och lite berg att klättra över så har det varit roligt! Vi har alltid tagit oss igenom dessa.

 

Du ska nu satsa på studier på yrkeshögskolan! Kan du tänka dig att komma tillbaka efter att du slutat studierna?

 

-Ja, absolut! Jag ser detta som en sabbatstid. Nu när jag både har jobb och skola måste jag ta ett steg tillbaka en tid.

Jag har ju varit här i två år nu och är givetvis villig att fortsätta. Men jag tror också att det är viktigt att grabbarna får höra en ny röst.

 

Vill du berätta något om ledarstaben?

 

-Jag hade inte klarat mig utan ledarstaben. Detta har varit en laginsats från hela staben. Det är mycket som ska fixas så jag hade absolut inte fixat detta ensam. Det har varit ett gemensamt arbete och vi har haft en gemensam målbild som vi alla kämpat mot.

 

Är det någon speciell du vill tacka för den här tiden?

 

-Jag vill tacka framförallt Kevin. Det är svårt att peka ut någon för det är många jag skulle vilja tacka men måste jag ange någon så är det framförallt Kevin.

 

Vilken är den bästa upplevelsen från den här tiden?

 

-En speciell händelse var matchen Halmstad borta. Jag var inte själv med den gången då jag var på kurs. Men till matchen i Halmstad kom vi med vårt lag (div 2) och Halmstad kom den gången med sitt division 1-lag. Vi lyckades ändå vinna genom en hård kämpainsats. Det är stort!

Det var riktigt riktigt roligt! Spelarna bevisade mycket för sig själva där! Att de är ett lag att räkna med.


En annan händelse som jag minns särskilt är matchen Hvidovre hemma. Vi fick den gången in 200 personer på läktaren i hallen och vi vann matchen. Killarna gjorde en fantastisk insats.

 

Vad tror du krävs för att Lund Giants juniorer ska ta nästa steg för att nå föreningens målsättning?

 

-Det krävs ett stort engagemang. Mycket hårt jobb från varje spelare och ledare. Man måste verkligen gå in i det till 100%. Och framförallt att killarna tävlar. De måste tävla både på träningen och under matcherna. 

 

Vad tycker du behöver tillföras i ledarstaben?

 

-Det är att man får… att alla ledare har ett stort stort engagemang. Och det är viktigt att man hittar en fystränare. Och även en ledare som är duktig på forwards. Och en som är duktig på backar. Så att varje spelare känner att man får kvalitet överallt!.

 

Är det något du vill hälsa laget?

 

-Fortsätt dyka upp till träningarna. Fortsätt ha kul. Jobba hårt! Va en god lagkamrat. Detta gäller inte bara i hockeyn utan även utanför hockeyn som i skolan och i arbetslivet. Jag vill också säga att man måste våga misslyckas och ta chanser och även risker. Att våga misslyckas i de chanser man tar. Att lära sig av sina misstag och sen göra det bättre nästa gång. 

 

Nu kommer en fråga från spelarna i laget

-Blir det tårta på fredag?

 

-Jajamen det måste vi ordna på fredag. Tårta på fredag!       


                                      Intervju och Foto: Jeanette Asserborn 

 

2021-02-12 15:00

Vi är stolta att kunna presentera Innecta som ny samarbetspartner till Lund Giants HC. Innecta är en Srf auktoriserad redovisningsbyrå som arbetar med kompletta lösningar av högkvalitativ redovisning och andra ekonomiska administrativa tjänster. Innecta hjälper bl.a. till med löpande bokföring, deklarationer, bokslut, årsredovisning, ekonomisk förvaltning, rapporter och analyser. De är 10 anställda och har kontor i Lund, Löddeköpinge och Staffanstorp. Innecta har ett lokalt engagemang med mycket känslor för idrotten i Lund och det är därmed oerhört kul att Innecta vill stötta Lund Giants. Se mer om vår nya sponsor på Redovisning & bokföring i Lund & Lomma - Innecta AB.

Fortsatt Stöd från Sparbanksstiftelsen Finn
2021-02-02 10:30
Sparbanksstiftelsen Finn fortsätter stödja Lund Giants HC. Vi har fått stöd från stiftelsen vid flertalet tillfällen under de senaste åren, vilket är ett kvitto på att vi bedriver en bra verksamhet. Stödet den här gången kommer bland annat gå till byggandet av en ny skottramp. 

Stort tack till Sparbanksstiftelsen Finn för ert stöd. 
Sparbanken Skåne fortsätter sponsra Lund Giants
2021-01-25 08:00

Lund Giants är väldigt glada för att Sparbanken Skåne 
fortsätter sponsra vår verksamhet. 
Det ger oss möjlighet att fortsätta utveckla vår förening
från Hockeyskolan till juniorer. 
Stort tack Sparbanken Skåne, 
ert stöd betyder mycket för oss. 
Träning för barn och ungdomar kan starta igen
2021-01-22 16:58
Samla ihop utrustningen - isen öppnar igen!

Under torsdagen kom äntligen beskedet om lättnader för barn- och ungdomsidrotten för barn födda 2005 och senare. Under fredagen har vi fått meddelande från kommunen att från och med måndag 25/1 är ishallen åter öppen för ishockeyverksamheten för spelare födda 2005 och senare. Pandemilagen reglerar antalet spelare per spelyta och vi följer även övriga gällande restriktioner likt tidigare. Det är enbart spelare och ledare som vistas i hallarna, entrén, innanför ytterdörren. Vi kommer också minimera antalet ledare som inte behöver vara på plats.


Omklädningsrummen och förråden kommer att vara stängda, vilket innebär att spelare och ledare har sin utrustning hemma och ombyte sker även i hemmet. Skridskor kan tas på / av i hallen. Mer information kring regler och samlingsplatser etc kommer skickas ut från respektive lag. Det är väldigt viktigt vi följer alla restriktioner, råd och regler så att barnen och ungdomarna får fortsätta träna under våren.


Vi undersöker möjligheter för att juniorerna också ska kunna börja träna, det har gått ut dubbla budskap. 


Kom ihåg att vi alla har ett personligt och gemensamt ansvar att förebygga spridning av coronaviruset, vi behöver alla se till att följa råd och restriktioner. 

Följ oss på Facebook
Ladda ner Medlemsappen
Nyheter från våra lag
D-ungdom T12, 25/01 19:27 
D-Ungdom T13, 22/12 09:50 
Hockeyskola, 12/11 17:00 
Hockeyskola, 07/11 13:40 
Hockeyskola, 07/11 13:39 
 
HUVUDSPONSOR
Materialleverantörer
DIAMANTSPONSORER
SILVERSPONSORER
BRONSSPONSOR
 
 
SNABBLÄNKAR