Vill du börja spela ishockey? Anmäl dig här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lund Giants HC
Skånes roligaste hockey
J18/J20

 
Uppdaterad bemanningslista J18-matcher
2021-12-03 11:19

J18-serien har lottats om och vi har fått nya hemmamatcher och ett spelschema som sträcker sig fram till sportlovet. Jag har uppdaterat bemanningen på denna länk: Bemanningslista Junior Första hemmamatchen är på söndag mot Halmstad. 

 

Efter lördagens match i J20 kommer även den serien lottas om och första omgången i den nya serien spelas prel lördag 11/12. Även den spelas t o m sportlovet. Bemanningslistan för J20 uppdateras när vi fått spelschemat. 

Intervju med juniorernas huvudtränare Jonas Dahlgren som tillträdde inför denna säsongen
2021-11-15 13:00

 Kan du i korthet berätta vem du är och vilken roll du har i Lund Giants?

-Jag är 33 år gammal. Född och uppvuxen i Skövde. Jag har numera flyttat ner till Malmö och efter det till Lomma där jag bor med min sambo och dotter på snart tre år. Jag jobbar som inköpare på ett bolag som köper in bilar och övrig lösegendom som vi sedan leasar ut till Malmö Stad.

-Jag har själv spelat hockey i Skövde, från hockeyskolan och upp till A-laget, genom alla årskullar. När jag var 17 år fick jag körtelfeber och försökte efter det att komma tillbaka men det orkade inte kroppen. Eftersom jag inte kunde spela ordentligt så blev det naturligt att bli tränare. Då var jag 24 år.

-Jag har varit tränare en del år nu. Först som assisterande i Skaras A-lag, sedan som assisterande och huvudtränare i Tibros A-lag i division 2, därefter huvudtränare i Trelleborgs juniorlag och nu huvudtränare i juniorerna i Lund Giants.

 

Vad är det med hockey som du tycker är bra för ungdomarna?

-Framför allt att det är en lagidrott och för sammanhållningen. Gruppdynamik... -man lär sig mycket av att vara i en grupp. Man lär sig att samarbeta. Jag har inte jättestor erfarenhet av att träna ungdomar. Föra året avbröts ju av Coronan. Det är en utmaning för det är stor skillnad på att träna en 40-åring och en 15-åring.

 

Hur viktiga är matcherna?

-Otroligt viktiga. Man kan dra en jämförelse med skolan och då är matcherna det samma som proven.

 

Hur tycker du att vi som finns runt omkring dig kan stötta dig på bästa sätt? (styrelse, ledarstaben och föräldrar)?

 -Jag tycker alla stöttar extremt bra. Jag har fått en bra bild från start. Det är en välordnad förening.

 

Vilka är dina bästa egenskaper som tränare?

 -Min ledarskapsfilosofi är att jag försöker lägga mig på samma personliga nivå som övriga runt mig. Jag försöker få samsyn. Dialog och kommunikation föredrar jag.

 

Hur viktigt är det att vinna? Är det viktigare att vinna och iså fall behöva ”bänka” någon än att alla får spela och det skulle innebära att ni inte vinner lika lätt?

-Under tävlingsmatcher är det viktigt att vinna, ja! Tävlar man så ska man göra allt för att vinna. Man skall göra allt för att vinna till 100%. Jag vill vinna till varje pris.

-Att vinna är det viktigaste som finns. A och O. Det är extremt viktigt att skapa en vinnarkultur. Men det absolut viktigaste är VÄGEN till att vinna.

 

Hur viktigt är det att träna och hur mycket är lämpligt?

-Det är viktigt med träning. Minst tre isträningar plus fysträningar i veckan. Det anser jag vara ett minimum för att kunna utvecklas som lag.

 

Vad skulle kunna få dig att sluta som tränare?

-När jag uppnått mina mål.

 

Har du och ungdomarna samma målsättning med ishockeyn tror du?

-Ja, det hoppas jag.

 

Vad tycker du gör hockey speciellt i förhållande till andra sporter?

-Att det är små marginaler i hockeyn. Psykologin spelar in och viktiga skeden under matcherna. Det höga tempot, hög fart och att det är intensivt.

 

Vad tror du om säsongen 2021/2022?

-Jag tror att vi skapar en kultur där vi alla vill tävla, vinna och träna. Och att vi ser en utveckling från dag ett till den sista dagen på säsongen.

 

Hur ser du på framtiden? Vilken är din sportsliga dröm?

-Min dröm går inte längre…men den var att själv bli hockeyspelare. Sen har jag givetvis långsiktiga mål men jag försöker tänka på mer kortsiktiga mål så som de för denna säsongen. Det är viktigt att vara i nuet och inte sväva i väg i framtiden utan tänka på vad man sysslar med i vardagen.

 

Hur har din första tid varit i Lund Giants?

-Det har varit en väldigt speciell säsong med så många matcher och lite träningar. Det har varit en utmaning att anta och det är bara att göra det bästa utav det. På det personliga planet har jag trivts otroligt bra i föreningen. Jag har bra människor omkring mig här.

 

Vad tror du krävs för att Lund Giants juniorer ska ta nästa steg för att nå sin målsättning?

 -Att alla ger 100% på varje tävling, träning och match. Att alla har ett inre personligt driv att påverka sig själv och alla runt omkring. I nuläget är vi inte en jättebred trupp men med en bredare trupp tror jag definitivt att vi kan ”ta klivet upp.”

 

Vad tycker du behöver tillföras i ledarstaben?

-En organisation behövs kring framför allt J18. Tränare, lagledare och materialare behövs där.

 

 

Är det något du skulle vilja säga till laget?

-Inte mer än det jag säger på daglig basis. Laget vet vad jag står för och vad jag vill!

 

                                                                                     

 

                   Intervju och foto: Jeanette Asserborn

 

Kioskbemanning Junior
2021-11-02 21:02

När vi tränar på torsdagar förväntas vi hålla kiosken öppen under tiden vi är på is. Det är oftast 19.40 - 20.50 men variationer kan förekomma. På denna länk finns ett schema för resten av säsongen. 

 

https://www.lundgiants.se/docs/665/28572/Kioskbemanning%20Junior%202021%20h%C3%B6st.pdf

 

Behöver man en uppfräschning i kioskens rutiner är det bara att säga till så ordnar vi det. 

Bemanning sekretariat junior
2021-10-04 08:24

Efter premiärhelgen är det dags för hemmamatcher och den första är redan imorgon. Baserat på tidigare information om sekretariatsgrupper har följande schema gjorts. Om ni inte kan, vänligen byt med varandra. Länk till schemat finns här: 

 

Bemanning sekretariat/kiosk

 

J18 bemanning kommer senare. 

Intervju med juniorernas huvudtränare Emil Sörensson som nu slutar
2021-02-24 11:00

Intervju med juniorernas huvudtränare Emil Sörensson som nu slutar:

 

Hur har din tid varit i Lund Giants?

 

-Rolig, fantastiskt rolig! Det har varit kul från början till slut! Även om det har funnits ”vägbulor” på vägen och lite berg att klättra över så har det varit roligt! Vi har alltid tagit oss igenom dessa.

 

Du ska nu satsa på studier på yrkeshögskolan! Kan du tänka dig att komma tillbaka efter att du slutat studierna?

 

-Ja, absolut! Jag ser detta som en sabbatstid. Nu när jag både har jobb och skola måste jag ta ett steg tillbaka en tid.

Jag har ju varit här i två år nu och är givetvis villig att fortsätta. Men jag tror också att det är viktigt att grabbarna får höra en ny röst.

 

Vill du berätta något om ledarstaben?

 

-Jag hade inte klarat mig utan ledarstaben. Detta har varit en laginsats från hela staben. Det är mycket som ska fixas så jag hade absolut inte fixat detta ensam. Det har varit ett gemensamt arbete och vi har haft en gemensam målbild som vi alla kämpat mot.

 

Är det någon speciell du vill tacka för den här tiden?

 

-Jag vill tacka framförallt Kevin. Det är svårt att peka ut någon för det är många jag skulle vilja tacka men måste jag ange någon så är det framförallt Kevin.

 

Vilken är den bästa upplevelsen från den här tiden?

 

-En speciell händelse var matchen Halmstad borta. Jag var inte själv med den gången då jag var på kurs. Men till matchen i Halmstad kom vi med vårt lag (div 2) och Halmstad kom den gången med sitt division 1-lag. Vi lyckades ändå vinna genom en hård kämpainsats. Det är stort!

Det var riktigt riktigt roligt! Spelarna bevisade mycket för sig själva där! Att de är ett lag att räkna med.


En annan händelse som jag minns särskilt är matchen Hvidovre hemma. Vi fick den gången in 200 personer på läktaren i hallen och vi vann matchen. Killarna gjorde en fantastisk insats.

 

Vad tror du krävs för att Lund Giants juniorer ska ta nästa steg för att nå föreningens målsättning?

 

-Det krävs ett stort engagemang. Mycket hårt jobb från varje spelare och ledare. Man måste verkligen gå in i det till 100%. Och framförallt att killarna tävlar. De måste tävla både på träningen och under matcherna. 

 

Vad tycker du behöver tillföras i ledarstaben?

 

-Det är att man får… att alla ledare har ett stort stort engagemang. Och det är viktigt att man hittar en fystränare. Och även en ledare som är duktig på forwards. Och en som är duktig på backar. Så att varje spelare känner att man får kvalitet överallt!.

 

Är det något du vill hälsa laget?

 

-Fortsätt dyka upp till träningarna. Fortsätt ha kul. Jobba hårt! Va en god lagkamrat. Detta gäller inte bara i hockeyn utan även utanför hockeyn som i skolan och i arbetslivet. Jag vill också säga att man måste våga misslyckas och ta chanser och även risker. Att våga misslyckas i de chanser man tar. Att lära sig av sina misstag och sen göra det bättre nästa gång. 

 

Nu kommer en fråga från spelarna i laget

-Blir det tårta på fredag?

 

-Jajamen det måste vi ordna på fredag. Tårta på fredag!       


                                      Intervju och Foto: Jeanette Asserborn 

 

 
HUVUDSPONSOR
Materialleverantörer
DIAMANTSPONSORER
SILVERSPONSORER
BRONSSPONSOR
 
 
SNABBLÄNKAR