Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

HOCKEYVECKA PÅ INTERSPORT
2019-11-16 15:28

Äntligen dags för årets bästa hockeyvecka på INTERSPORT.

From måndag den 18/11 – söndagen 24/11 erbjuder vi alla kunder 15% på all hockey & bandy sortiment oavsett tidigare pris!

Välkommen in i butik eller intersport.se för att fylla upp hockeygarderoben inför säsongsfortsättningen.

(gäller ej: beställningsprodukter eller föreningsprofiler)

Så blev de bäst
2019-11-08 20:00
Tommy Boustedts krönika från Swehockey.se
05 NOV 2019 11:00
Hur blir man egentligen en riktigt bra ishockeyspelare? Finns det några gemensamma framgångsfaktorer hos de som blir riktigt bra och om det gör det – vilka faktorer är det då?

I vårt arbete med att ständigt bli bättre och ständigt utvecklas ingår det som en viktig del att analysera den typen av frågeställningar.

Svaret är att det faktiskt finns några gemensamma framgångsfaktorer hos de som blivit riktigt bra. Ur ett ishockeyutvecklingsperspektiv är det därför viktigt hur vi nyttjar den kunskapen ute i verksamheten. Med det menar jag att det är viktigt att vi får fler ledare som kan lära sig av detta och ta det vidare i just sin verksamhet.

Vi kan konstatera några gemensamma saker när vi tittar på och pratar med de ishockeyspelare som, så att säga, gått hela vägen i sin karriär.

  • Den viktigaste framgångsfaktorn är att samtliga haft roligt. Ishockeyn har inte varit så allvarlig tidigt i karriären.
  • De har tränat mycket och haft förutsättningar att träna även på egen hand på isytor i närheten av där de bott. De har en talang i grunden, men träningen är avgörande.
  • De har hållit på med många olika idrotter i tidiga år.
  • De har haft föräldrar som utan tvång eller press stöttat i idrotten.
  • De har haft bra ledare som förstärkt och utvecklat, inte ledare som pressat och gallrat ut.

Jag skrev så sent i förra krönikan om Hemmaplansmodellen. Det är ett sätt för oss inom ishockeyn att ur ett utvecklingsperspektiv ta ett helhetsgrepp på föreningsverksamheten. Det är i hemmamiljön man som spelare måste utvecklas och det är där ledarna som är så viktiga för utvecklingen finns. Det måste vara roligt. Därför utvecklar vi spelformerna med sikte bl.a. på att minska allvaret i de tidiga åren.


Egen övning viktigare än något annat

Att bli riktigt bra kräver mycket träning. Inte alltid i organiserad form, utan har de som blivit riktigt bra har kunnat ’leka ishockey’, ofta på egen hand på en isyta som funnits i närheten. Visst är den organiserade träningen med bra ledare i ishallen viktig och en stor del i att man tar de slutliga stegen mot framgång. Men det räcker inte. Att träna mycket handlar i grunden om att i unga år spontanidrotta ofta och att även hålla på med många idrotter. Vi vill så klart att så många som möjligt ska kunna och vilja åka skridskor för att det är så kul. Med den kunskap och den erfarenhet vi får av de som kommit så långt man kan inom ishockeyn så har en framgångsfaktor varit att ofta kunna åka skridskor spontant i närheten av där de bott. En hemmaplan på riktigt alltså. I det perspektivet blir arbetet med fler isytor en, ur vårt perspektiv, framgångsfaktor för att få fram ännu fler och ännu bättre ishockeyspelare.


Vuxnas ansvar

Föräldra- och ledarrollerna är avgörande för framgång. Svensk ishockey har många bra och utbildade ledare. Men vi måste alltid kontinuerligt utveckla och utbilda våra ledare att se människorna bakom ishockeyspelaren. Vi kan inte ha ledare som trycker ner, som inte ger feedback eller inte ser alla på och runt isen. Tvärtom måste vi ha ledare som bygger och stärker de som valt att spela ishockey oavsett ålder och ambitionsnivå. Det är en nyckel att få fler att spela längre upp i åldrarna. Därför förbättrar vi spelarutvecklingen så att vi både får bra ishockeyspelare och bra människor.

Vi vill att föräldrar är aktiva och stöttar sina barn och unga. Ställ frågor, var engagerade och ta diskussioner när det behövs. Men gör det med respekt för de som är i verksamheten. De allra flesta är där för att ge barnen det han eller hon behöver för att växa och bli ännu bättre både på och utanför isen. Stötta dina barn att ha roligt. Fråga om han eller hon hade roligt på träningen eller matchen. Gör det inte så allvarligt.


Svensk ishockey strävar hela tiden efter att bli bättre. Vi ska alltid ta till oss av nya kunskaper om träning och tävling. Men att köra framåt betyder också att vi ibland behöver titta i backspegeln och lära oss av det som varit. Det är däremot viktigt att backspegeln inte blir större än framrutan. Då är det svårt att köra framåt.


Tommy Boustedt


Lund Giants produkter i kiosken
2019-11-08 15:00
Lagom till stundande julhandeln är Lund Giants profilprodukter; halsduk, mössa och damasker, tillgängliga att köpa i kiosken. Kom och fynda redan i helgen, perfekt nu i kalla november och inför julen. 

Halsduk 150 kr/st
Mössa 150 kr/st
Damasker 250 kr/st (finns i storlekarna yth, jr, int och sen).

Stöd Lund Giants via Sponsorhuset
2019-11-08 08:03
Ge bort julklappar till anställda och kunder - och stöd Lund Giants HC samtidigt.
Julklappsvalet är den perfekta julklappen och deras gåvokort är otroligt uppskattade.
Välj mellan olika paket och mottagaren väljer mellan attraktiva gåvor från välkända varumärken. Gå via föreningens länk här så går 10% av ordervärdet till Lund Giants HC.
J18
2019-11-03 10:36, J18

Smålagsturnering för C-ungdom
2019-10-29 20:30
Höstlovsaktiviteterna rullar på i Lunds ishall. Idag körde vi smålagsturnering för C-ungdom på lilla rinken med spelare från Lunds CI och C2 samt C1 spelare från Malmö Redhawks. En riktigt roligt förmiddag men många matcher och hårt kämpande spelare. 
På fredag fortsätter vi med teknikträning för D-ungdom. Det finns platser kvar om fler är intresserade. Boka er plats här.
Tyvärr har vi fått ställa in smålagsturneringen för B-ungdom på fredag på grund av för få deltagare.
Nyheter från våra lag
Lund Giants profilprodukter, 08/11 15:00 
Open Ice, 07/11 12:58 
C-ungdom T09, 03/11 20:37 
J18, 03/11 10:36 
 
HUVUDSPONSOR
DIAMANTSPONSORER
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
BRONSSPONSOR
Materialleverantörer
 
 
SNABBLÄNKAR