Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

2020-03-31 13:50

Under dessa oroliga tider har vi märkt att fler och fler handlar via internet. Vi vill därför tipsa alla om Sponsorhuset. Här går en del av dina nätköp till Lund Giants HC utan att det kostar något extra. Denna vecka (v14) är det dessutom Superweek och Sponsorhuset höjer ersättningen på alla butiker. Det innebär att dina köp ger 50% mer pengar tillbaka, dessa pengar delas som vanligt mellan dig själv och Lund Giants HC. Leta upp dina favoritbutiker här: https://www.sponsorhuset.se/lundgiantshc/rea-kampanjer


Föräldraenkät - barn och ungdomsishockeyn- Skånes ishockeyförbund
2020-03-25 17:00

Våren 2018 gjordes en enkätundersökning i alla föreningar i Skåne angående barn- och ungdomsishockeyn i Skåne. Nu kommer en ny undersökning för medlemmar i föreningar i Skåne. 

Detta är en uppföljning av den föregående med i huvudsak exakt samma frågor. Svaren kommer att användas för att få en lägesbild av hur situationen är i våra föreningar och i vårt förbund ser ut. Genom att få veta även vad ni som föräldrar och era barn tycker så får vi en värdefull hjälp att kunna utveckla skånsk barn- och ungdomsishockey.


Ert svar/era svar ska gälla säsong 2019/2020 och vi önskar ha in svaren SENAST 12 april 2020. Enkäten beräknas ta 5-10 minuter att genomföra.

Vi ber er att svara på frågorna utan att ta in den extrema situation som corona-pandemin inneburit. Om ni har kritik mot något som har med corona och hanteringen av den att göra så ber vi er att använda ett annat forum. Tack för detta.


Vid frågor, kontakta Skånes ishockeyförbund, Linda Wemmert: info@skanehockey.se - 010-476 57 50


STORT TACK för ert bidrag till att förbättra skånsk barn- och ungdomsishockey!

Länk till enkäten


Emil & Kevin fortsätter som J18-tränare
2020-03-23 16:30
Det är med stor glädje vi kan presentera att Emil Sörensson, hårt uppvaktad av andra föreningar, tackat ja till att fortsätta som tränare för Lund Giants J18-lag säsongen 2020-21!

Lika glada är vi att Kevin Fissum fortsätter som assisterande tränare i J18. Kevin har lång erfarenhet som ledare i Giants och är mycket pedagogisk och lugn i sitt ledarskap.

Emil & Kevin har på ett mycket bra sätt fått igång Giants juniorverksamhet efter flera års uppehåll. Kommande år skall vi ta nästa steg så allt kommer att höjas minst en nivå jämfört med förra säsongen. Som tidigare sagts så kommer föreningen även att starta upp ett J20-lag och vi kommer snart kunna presentera tränare och nyheter om det. Är du intresserad av att spela i Giants juniorer kommande säsong kontakta kansli@lundgiants.se
Slut på säsongen
2020-03-22 20:10
I fredags kom beslut från Region Syd att all ishockeyverksamhet ställs in t o m 15/5 2020 med anledning av smittspridningsrisken av Corona-viruset.

Mot bakgrund av detta har Lund Giants styrelse beslutat ställa in resten av isträningssäsongen. 

Vi vill betona att det inte innebär förbud att träna eller ha gemensamma aktiviteter men vi gör dem utomhus och undviker närkontakt. Mer information kommer från era lagledare & styrelsen den närmaste tiden.

För att läsa Region Syds beslut: Klicka här

Var rädda om varandra!

//Lund Giants styrelse
Inga träningar och matcher t o m 29/3
2020-03-13 09:22

Skånes ishockeyförbund meddelade idag på morgonen att alla ungdomsserier, A1/U16 och yngre ställs in resten av säsongen. Dessutom ställs alla cuper t o m 29/3 in.

 

Lund Giants styrelse har nu på morgonen beslutat att även ställa in alla träningar t o m 29/3. Vi avvaktar utvecklingen och återkommer med vilken verksamhet vi kan ha i april då vi normalt har is.

 

I samråd med kommunen och LKK har Allmänhetens åkning ställts in resten av säsongen.


Skånes ishockeyförbunds beslut finner ni på denna länk:  Information Corona


Vi tillönskar alla en trevlig helg - ta hand om varandra!


//Lund Giants Styrelse

Information om Coronaviruset
2020-03-12 17:00

Lund Giants följer utvecklingen av åtgärderna för att hindra spridandet av viruset som ger Covid-19 infektion. I dagsläget finns inget beslut om att ställa in säsongen för ungdomsmatcher men vi skall ändå ta hänsyn och agera för att minska risken för att sprida smitta. 

 

Danmarks ishockeyförbund har ställt in all verksamhet resten av säsongen. Alla matcher som skall spelas mot danskt motstånd är inställda. Skulle direktiv komma från Svenska eller Skånes ishockeyförbund om inställda matcher kommer vi att följa dem. 

 

För Lund Giants verksamhet vill vi att ni tänker på följande:

 

Symptom:

Om man känner sig det minsta sjuk med förkylningssymptom skall man inte komma på aktivitet i ishallen eller till någon annan verksamhet arrangerad av Lund Giants. Samma råd har getts för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Alla uppmanas följa rekommendationer om hemmavistelse p g a resor i utlandet som ges av Folkhälsomyndigheten.

 

Hälsningar: 

Vi hälsar på motståndare, domare och ledare utan att skaka hand. Efter match kan man tacka motståndare med "fistbump" där handskarna behålls på eller genom att ställa upp på blålinje och klappa med klubborna. Prata med motståndarna och kom överens hur ni gör. 

 

Vattenflaskor:

Alla hanterar sin egen vattenflaska från fyllnad till drickande, dela inte flaska med varandra. Har man glömt fylla flaskan får man vara utan. Drick inte direkt ur kranarna.

 

Hygien, kost och vila:

En god hygien är viktigt för att undvika infektioner så duscha så snart som möjligt efter träning, byt om till torra kläder innan nedjogg för att minska risken för avkylning. Dela inte handdukar och schampoflaskor. Tvätta händerna ofta. Tvätta era underställ efter varje träning. 

 

Efter match och träning är kroppen extra mottaglig för infektioner så ät ett snabbt återhämtningsmål efteråt för att stärka immunförsvaret. 

 

Vila när möjlighet ges, en utvilad kropp är en stark kropp!

 

Kiosken & sekretariat:

Kan hållas öppen som vanligt. Använd blippfunktionen för kortbetalning. Torka av iPadskärmen före och efter avslutat pass. Använd redskap för att hantera toast och korv. Har man någon form av symptom så skall man inte bemanna kiosken, vilket inte skiljer sig från tidigare instruktioner innan pandemin. 

 

I sekretariatet, torka av tangentbord och mikrofon efter användning. Håll avstånd till munstycket och försök undvika spottande prat. 

 

Cuper i april:

Generellt kommer inte fler än 500 personer att närvara under cuperna och om man tänker efter före så kan de genomföras utan restriktioner sett från Lund Giants synvinkel. Skulle begränsningarna om antal personer på samma plats ändras kommer vi att följa dem och agera därefter. 

 

Generellt &  inte bara ishallen:

Iakttag försiktighet och undvik onödig kroppskontakt. Respektera de som är oroliga och inte vill delta i verksamheten. Drabbas inte av panik då panik och rädsla leder till icke rationella beteenden vilket inte är önskvärt.

För vidare läsning från riksidrottsförbundet om Corona och idrottsrörelsen.


/Lund Giants styrelse

Nyheter från våra lag
D-ungdom T10, 13/03 14:56 
D-ungdom T12, 13/03 14:55 
J18, 10/03 23:39 
B-ungdom T07, 05/03 23:11 
Sommarcamp 2020, 27/02 16:30 
 
HUVUDSPONSOR
DIAMANTSPONSORER
GULDSPONSORER
SILVERSPONSORER
BRONSSPONSOR
Materialleverantörer
 
 
SNABBLÄNKAR