Hej!
Här kommer lite information vad som händer
runt kiosken.
Vi provar just nu att hålla kiosken öppen
mellan 17.00 – 21.00, när våra lag tränar på stora- eller lilla isen. Det kan tyckas att vi inte får in några större
belopp på att hålla kiosken öppen på vardagarna,
men för er information så får föreningen in ca 1000 kr extra per vecka.
Slår vi ut de summorna vi får in på antalet veckor som vi håller igång kiosken
så är det absolut värt att hålla igång kiosken.
Vi är medvetna om att det ställer fler krav på
föräldrar/vårdnadshavare till våra aktiva medlemmar.
Alla
som varit igång i kiosken så här långt gör ett strålande jobb. Vi som kioskansvariga har fått till oss att alla lag inte alltid
bemannar upp vid träning. Detta måste vi alla hjälpas åt med att bli bättre på.
För kiosken är en service till för våra medlemmar och våra besökare.
När det gäller vilket utbud vi ska ha på
vardagarna i vår kiosk, så kommer vi att ta bort godissortimentet på vardagar
mellan kl. 17.00 – 21.00. Det är flera av våra aktiva spelare som själv kommit
med förslag om att vi inte ska sälja godis på vardagarna. Gäller dock inte de
onsdagar när det är matcher(A-lag eller de äldre ungdomslagen) på stora isen.
Vi har alltid frukt som alternativ och kikar på att förändra med andra lite
nyttigare alternativ. Ni får gärna komma
med förslag till oss som är Kioskansvariga, Annika eller Djon.
De lag som står i kiosken onsdagar när det
inte är A-lagsmatch eller andra matcher, får gärna göra färdig toast som vi
sedan kan frysa in, detsamma gäller för fredagar. Dessa dagar kommer nämligen
våra leveranser och då ska det finnas bröd, kalkon och ost för att förbereda
toast.
När vi ändå är inne på toast, så tänk på att
inte låta toastgrillarna att stå öppna, låt de stå med locket stängt även när
det inte ligger toast i toastgrillen.
Det vi också vill att alla tänker på, är att
inte lägga i för mycket korv de dagar när vi har säljer korv. Ha koll om det
kommer fler lag efter ert pass i kiosken. Om vi måste slänga korv så tappar vi
vår förtjänst. Glöm inte att använda två
grytor, en för färdig korv och en för att tillaga korven i.
När vi har kartonger eller sopor som ska
slängas, så ställer vi det utanför rummet till ismaskinen, där tar sedan
vaktmästaren hand om kartonger och sopor.
Förhoppningsvis så kommer vi att ha en
fastmonterad iPad och iZettle inom kort, samt skåp för våra kioskprodukter.
Tack
för en bra början på säsongen, nu fortsätter vi framåt.
Annika och Djon